Skip to main content
Moodbot

Moodbot

Moodbot is een online omgeving voor patiënten die geestelijke gezondheidszorg ontvangen. Het motiveert patiënten om actiever te worden en geeft zorgverleners een leidende rol.

Het biedt cliënten een speelse omgeving om in te communiceren, te socialiseren en hun gedachten en gevoelens te delen zonder erover te hoeven praten.

Zorgprofessionals krijgen real-time monitoring in één oogopslag en een overzicht van de verzamelde gegevens die worden gedeeld met relevante teamleden.

Kenmerken

  • Cliënten kunnen hun gemoedstoestand uiten op basis van vooraf gedefinieerde emotionele toestanden die zij met hun supervisors hebben besloten
  • Cliënten staan nooit alleen en kunnen contact maken met anderen binnen Moodbot om op elkaar te letten
  • Supervisors kunnen echte beloningen definiëren waar cliënten als groep naartoe kunnen werken
  • Maak nieuwe cliëntprofielen en wijs ze toe aan een supervisor en een team
  • Pas spelparameters aan om te voldoen aan de therapeutische behoeften van de cliënt
  • Herken stemmingspatronen en specifieke momenten wanneer je praat met patiënten door de activiteitentijdlijn te gebruiken

Gemedieerde Communicatie

De Moodbot-therapie combineert face-to-face contact met online interactie in de geestelijke gezondheidszorg, in een ‘best of both worlds’ aanpak.

In een speelse sociale omgeving worden patiënten (gebruikers) gevraagd om hun gemoedstoestand in te dienen voordat ze de gamewereld betreden.

De stemmingswaarden en -uitdagingen zijn vooraf gedefinieerd tussen de behandelaar en de patiënt en zijn volledig configureerbaar.

Eenmaal in Moodbot kunnen cliënten hun vooruitgang onderling uitdrukken en delen. Ze kunnen het schip verkennen, de kamers van andere spelers bezoeken en het schip navigeren om de spelwereld te verkennen.

Samenwerking

Moodbot was vanaf het begin af aan een gezamenlijke inspanning van patiënten en zorgverleners. Altrecht en HKU startten hun samenwerking in 2008 door het potentieel van spelontwerpprincipes in de geestelijke gezondheidszorg te onderzoeken. Nu er een speelbaar product is, willen ze Moodbot introduceren bij zoveel mogelijk instellingen.

Ze willen dit doen met andere instellingen voor geestelijke gezondheidszorg in de vorm van een consortium. Als ontwikkelaars van Moodbot doet ook GainPlay mee met het consortium. Momenteel zijn we op zoek naar instellingen die met Moodbot willen werken.

Wanneer je instelling zichzelf herkent in de waarden die Moodbot belichaamt, neem dan contact op met het Moodbot Consortium!

Relevante Links

De Moodbot website: http://moodbot.nl/ werkt helaas niet meer.
Neem contact op met Marjolein van Woudenberg om contact op te nemen met de projectleider van Moodbot: m.van.woudenberg@altrecht.nl

Moodbot is een samenwerking tussen:

geestelijke gezondheidszorg

geestelijke gezondheidszorg

geestelijke gezondheidszorg geestelijke gezondheidszorg geestelijke gezondheidszorg geestelijke gezondheidszorg