Skip to main content
mindlight

MindLight

In MindLight verken je het oude en donkere huis van oma. Avontuur en puzzel je weg om het licht weer aan te doen met Teru, een magische hoed die straalt met licht wanneer je je ontspannen voelt.

Jouw kalmte brengt licht in de wereld. Samen verslaan Arty en Teru hun angsten en laten ze de duisternis verdwijnen om het licht terug te brengen en oma te redden.

MindLight is een serious game met een horror survival-thema, speciaal gemaakt voor kinderen die lijden aan angststoornissen. Gemaakt in nauwe samenwerking met het PlayNice Institute en de professoren van de Radboud Universiteit, Isabela Granic en Rutger Engels.

MindLight Beta Trailer

Kenmerken

MindLight maakt gebruik van verschillende op wetenschappelijk onderzoek bewezen strategieën waarmee kinderen angstverschijnselen leren beheersen en overwinnen.

  • Ontspanning en mindfulness technieken
  • Exposure-therapie
  • Aandachts bias modificatie methoden
  • Neurofeedback met de MindWave-headset

Onderzoek

In een Engels interview met het Nederlandse NPS-programma Doc Talks bespreekt Professor Isabela Granic van the PlayNice Institute MindLight, angst en paniek, en de potentiële voordelen van het spelen van serious games.

Het gedrag van de speler maakt nieuwe neurale paden aan en dit kan het middel zijn waardoor het spelen van MindLight gewoontes aanleert die emotionele veerkrachtigheid opleveren.

Deze hypotheses zijn getest door middel van systematisch gerandomiseerde onderzoek met controlegroepen  en zorgvuldig gecontroleerde experimenten.

Angsten beheersen en overwinnen

MindLight is een meeslepend oefenterrein dat gebruikmaakt van op wetenschappelijk bewijs gebaseerde therapeutische methoden om kinderen te leren hun angsten te overwinnen.

Spelers leren omgaan met hun pijnlijke emoties door middel van meeslepende, boeiende gameplay. Kinderen worden gestimuleerd om zich niet te richten op dreigende signalen en de aandacht van die signalen juist te verplaatsen.

Dit wordt gemakkelijker gemaakt door te focussen op positieve aspecten van de omgeving om relevante doelen te halen, en door opwindingsniveaus te reguleren die samenhangen met angst door middel van ontspanning en mindfulness.

Fun

Hoewel MindLight een serious game is, is het ontworpen om erg leuk te zijn. Om de intrinsieke nieuwsgierigheid en verwondering van kinderen te gebruiken en zo de fantasie en realiteit te overbruggen. Zodat kinderen in alle contexten in hun leven bekrachtigd worden.

De intrinsieke motivatie van de speler om op avontuur te gaan, te verkennen en beloningen te halen stimuleert ze om hun gedrag te veranderen en hun angsten te overwinnen.

Samenwerking

De productie van MindLight was een collaboratie tussen een paar studio’s die nauw samenwerkten:

  • GainPlay Studio: Concept ontwikkeling, Gamedesign, Leveldesign, Code
  • Hence Games: 2D & 3D Vormgeving, Code
  • Gray Lake Studios: 3D Vormgeving, Project Management