Skip to main content
neurofeedback meditatie

Neurofeedback Meditatie – Daydream

Beschrijving

Daydream is een neurofeedback meditatie applicatie. Het gebruik van de app stimuleert een meditatieve ervaring. De natuurlijke, steeds veranderende muziek en omgeving reageren voortdurend op je hersengolven.

Speel Daydream om stress te reduceren, bloeddruk te verlagen en innerlijke rust te bevorderen. Daydream is een hands-free app, je houdt je handen dus vrij. Je speelt met je ontspanning door gebruik van een simpele sensor die je kalmte meet.

Samenwerking

Voor dit project werkte GainPlay Studio samen met de prijswinnende muziek- en geluidscomponist Rik Nieuwdorp en zijn bedrijf Claynote.

De muziek in Daydream is adaptief, wat inhoud dat het reageert op je hersengolven en veranderd wanneer je stemming omslaat om je in een meditatieve toestand te brengen.

Kenmerken

  • Leer hoe je innerlijke rust te beïnvloeden en beheersen
  • Door neurofeedback meditatie veranderd de wereld met de MindWave headset
  • Spelen verlicht en reduceert stress en verlaagt bloeddruk
  • Train jezelf om te ontspannen wanneer je het nodig hebt
  • Speel hands-free, geen muis of toetsenbord nodig
  • Observeer jezelf en houd statistieken en scores bij voor elke sessie

Maak je hoofd leeg

Reis door de seizoenen en laat de wereld tot bloei komen. Begin in de winter en ontspan om de sneeuw te laten stoppen. Als je aankomt in de zomer zit het eerste deel van je reis erop en moet je hier proberen te blijven.

Laat de zon tevoorschijn komen

Daydream weerspiegelt jouw meditatie en mindfulness. Maak je de zon groot dan behaal je een hoge staat van ontspanning. De neurofeedback meditatie leert jou je ontspanning vast te houden terwijl je observeert wat er in de game gebeurt. Hierdoor ontwikkel je inzicht in wat jouw innerlijke rust beïnvloedt en wat je kunt doen om dit te beheersen.

Ontwikkel inzicht

Zonnestralen verschijnen om hoge ontspanning aan te geven en als je deze vast kunt houden dan zullen dieren tevoorschijn komen die ook toevoegen op de muziek. De game houdt bij wat er met je hersengolven gebeurt en je kunt dit terugzien in een grafiek door tweemaal met je ogen te knipperen tijdens het spelen.


Beschikbaar op PC voor persoonlijk en professioneel gebruik
Neem contact op