Skip to main content

Koningin Maxima bezoekt het Roessingh en speelt HandsOn

By 23/11/2016februari 4th, 2019Geen categorie
Maxima speelt HandsOn

Bij een bezoek aan het Roessingh speelde Koningin Máxima even HandsOn, ontwikkeld door GainPlay Studio.

Van de Roessingh website:

“Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdag 22 november een werkbezoek gebracht aan Roessingh, Centrum voor Revalidatie en Roessingh Research and Development (RRD).

Tijdens het bezoek sprak Koningin Máxima met het Bestuur van het revalidatiecentrum en met de directeur van RRD over de (wetenschappelijke) ontwikkelingen in de zorg. Koningin Máxima kreeg een rondleiding met demonstraties in het gangbeeldanalyse lab en het Novalab. Onderzoekers en een fysiotherapeut lieten haar zien hoe innovatieve ontwikkelingen op het gebied van robotica, virtual reality en telemedicine toegepast worden in het revalidatieproces.

HandsOn is een therapeutische revalidatiegame voor het trainen van de arm- en handfunctie van kinderen met Cerebrale Parese. Zij besturen de game door het oppakken en verplaatsen van verschillende objecten. Dit zorgt voor een intensieve en motiverende training.”

Lees het volledige artikel hier.

Oorspronkelijk was HandsOn een samenwerking tussen het Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Innovatie Lab (HKU) en Roessingh Research & Development (RRD). GainPlay Studio heeft de game verder ontwikkeld met een speciaal oog voor stabiliteit en bruikbaarheid, en de game van de grond af aan opnieuw opgebouwd als een eenvoudig te gebruiken en te begrijpen product voor clinici zowel als spelers. Bekijk hier meer informatie over HandsOn.