Skip to main content

We hebben het eigenlijk veel te druk om te bloggen :)

By 22/09/2023Geen categorie
NursInVR

Het zou leuk zijn als we er tijd voor hadden maar ondertussen zitten we tot onze ellebogen in jouw game en tot over onze oren in ambitie!

De afgelopen jaren hebben we gewerkt aan het waanzinnig leuke VR platform Vedea Spelletjesbos. Voor kinderen met een lui oog. Dit hebben we opgericht met een aantal partners en we zijn op dit moment middenin een klinische studie en proberen in de tussentijd ons te certificeren als medical device. Dat is nogal een unicum voor een game in Nederland maar wij lopen maar weinig de gebaande paden. Check de Spelletjesbos portfolio pagina voor meer informatie erover en neem eens een kijkje op de Vedea website.

Daarnaast hebben we samen met het Windesheim Collega gewerkt aan de VR game NursInVR. Hierin probeer je als verpleegkunde student je klinisch redeneren en meethandelingen uit in een realistische setting. Ondertussen werkt het heel soepel met hand-tracking om al je metingen te doen en zijn we op dit moment in samenwerking met het Windesheim College en de Christelijke Hogeschool Ede zelfs stemherkenning aan het toevoegen, zodat je de patiënt kan ondervragen en gewoon een babbeltje kan maken. Bekijk onze NursInVR portfolio pagina voor meer informatie en neem vooral contact op als je een hogeschool bent en deze immersieve en intuïtieve ervaring wil opnemen in je lessen, of zelfs onderdeel wilt gaan vormen van het consortium dat we aan het opstarten zijn.

Verder hebben we een gedragspatronen tracker gemaakt die On Track heet; een park builder applicatie voor herindeling van de groene ruimte in de gemeente genaamd Groene Kijkdoos; een game die verschillende types zorgtechnologie inzet in allerlei cassusen als onderdeel van het GET-lab van Avans hogescholen met GET-Started; een applicatie  rondom het levenseinde die trage vragen stelt en stimuleert tot het nadenken over zingeving in de laatste levensfase in de Wijsheidscoach; een digitaal-fysiek hybride spel voor jonge kinderen om ze te helpen met hun dyslexie in Mazehunter; en een mobiele game met foto herkenning waar kinderen naarbuiten moeten om foto’s te maken van wilde bijen planten en daarmee vanalles leren over de wilde bijen, met Happy Bee, Happy Me!

De interessante projecten gaan onverminderd door en wij blijven ons steentje bijdragen aan een mooiere wereld. Tot over een paar jaar in de volgende blog post 😉 (of stuur ons een berichtje als je ook samen iets bijzonders wilt maken!)