Skip to main content

Publieksprijs Longdagen: Stemmen op Foxfit!

By 29/03/2019september 26th, 2023Geen categorie
Foxfit Logo

Dinsdag 9 en woensdag 10 april vinden de Longdagen van het Longfonds plaats, hierbij is het SIMBA onderzoek met de Foxfit app genomineerd voor de publieksprijs longdagen! GainPlay Studio werkte samen met onderzoekers van de HvA, therapeuten en kinderen om de Foxfit app te maken die kinderen met astma helpt om meer te bewegen, als ondersteuning voor hun therapie en om therapietrouw te verhogen.

publieksprijs longdagen

Van de Longfonds site:

“We zijn benieuwd wat u vindt van onderzoek naar longziekten. Want worden de juiste dingen onderzocht? Heeft u er wat aan? Legt de onderzoeker het goed uit? Voor de publieksprijs zijn vijf kandidaten geselecteerd. In de filmpjes hieronder vertellen zij over hun onderzoek. Stem op het onderzoek dat u het beste vindt door onderaan de onderzoeker te selecteren en klik op Stem nu! De drie kandidaten met de meeste stemmen mogen hun onderzoek presenteren tijdens de Longdagen. Het publiek kiest die dag de winnaar!”

Annette Brons van de HvA is voor de publieksprijs longdagen genomineerd en je kunt nu op haar stemmen.

“Annette Brons ontwikkelde samen met kinderen met astma de app Foxfit, waarmee ze op een leuke manier aanleren om meer te gaan bewegen. Leidt deze app daadwerkelijk tot meer beweging bij kinderen met astma?”

Bekijk ook het filmpje dat ze maakte voor de nominatie:

Je kunt hier stemmen:

https://www.longfonds.nl/wie-wint-de-publieksprijs (niet meer!)

Van de HvA site:

“Al die adviezen en wensen brachten de onderzoekers samen in de beweeg-app Foxfit. Deze bestaat uit een draagbare beweegmeter en een mobiele app. Via de mobiele app krijgen de kinderen tips om te bewegen en met bewegen scoren zij punten en trofeeën. Bovendien geven zij via de app aan hoe zij zich voelen en of ze last hebben van astmaklachten.

Een online dashboard maakt de informatie uit de app makkelijk zichtbaar voor zorgverleners. Zo krijgen zij inzicht in de wisselwerking tussen bewegen en astmaklachten. Dat inzicht deelt de zorgverlener met de kinderen waardoor zij beter met de astma om leren gaan en begrijpen hoe ze voldoende kunnen bewegen ondanks de astma. De kinderen die de app voor het onderzoek hebben getest zijn in elk geval erg enthousiast. Ze geven aan dat ze met meer plezier en zelfvertrouwen bewegen. Nu testen de onderzoekers de gebruiksvriendelijkheid. In een latere fase gaan ze onderzoeken of de kinderen meer bewegen door de app.”

Het zou erg gaaf zijn als we er samen voor kunnen zorgen dat Foxfit de welverdiende publieksprijs longdagen krijgt! Help je mee?

Alvast bedankt!